Informatyk, podróżnik, fotograf

Informatyczne podejście do życia w obrazkach, kolorach i dźwiękach

Kamil Porembiński

fotka.pl celem ataku?

Właśnie dostałem maila od jakiegoś użytkownika z serwisu fotka.pl:

Witaj,

Użytkownik Gavin przesyła Tobie następującą wiadomość:

Witam! [...]
Dalsza część wiadomości dostępna jest tutaj: http://www.fotka.pl/profil/Kontakt.html

Nie jestem tam zarejestrowany, więc się troszkę zdziwiłem. W mailu były dwa linki:

http://www8.fotka.pl.sid315714.giower.li/service/profil?id=22jceikicpBBBDzrndszcOjy
http://www7.fotka.pl.appid2937.be4koy.com.es/service/profil?pid=22jceikicpBBBDzrndszcOjy

Z ciekawości wszedłem na stronę i zobaczyłem:

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

I to by było na tyle. Czas spać :)

ikonka 14 listopada 2007, 23:35:41

Komentarze

Clou, 15 listopada 2007, 00:36:38

a nie słyszałeś, że od kilku dni wszędzie trąbią (nawet w TV Biznes) żeby nie otwierać wiadomości z fotka.pl? :P

Bioły, 15 listopada 2007, 00:51:30

Ja na przykład nie słyszałem… ale teraz przynajmniej wiem, że czeka mnie gruntowny skan dysku :/

Kamil Porembiński, 15 listopada 2007, 09:11:27

LOL? Nie słyszałem :) Fajna akcja :)

JOUKI, 15 listopada 2007, 09:43:36

Ja już chyba 7 takich maili dostałem – dziś z rana już 2 usunąłem.

Kamil Porembiński, 15 listopada 2007, 10:29:38

Ja jeden :) I to na konto @interia.pl. Na tym mailu mam najwięcej SPAMu.

wzs, 15 listopada 2007, 15:03:31

U mnie samo wpadło do spamu, ale i tak z ciekawości otworzyłem. No URL mogliby lepiej zamaskowac :)

Komentować mogą jedynie zalogowani
Składnia Textile Lite jest włączona.

Powered by Jogger. Copyright © 2002-2003 Justin Mecham & JabberPL Group

Licencja: Creative Commons Uznanie autorstwa 3.0